Drakula terápia

Euritmia-Medic Sebészeti Rendelő

Hajhullás - Drakula terápia, vámpírszérum kezelés

Drakula terápia - Euiritmia-Medic Sebészeti rendelő

A Drakula vagy PRP terápia erős regeneráló hatása miatt sikerrel alkalmazható a különböző eredetű hajhullásos panaszok kezelésére is.


A hajhullásnak vagy a gyengébb hajnak számos oka lehet:

  • vitamin, vagy ásványianyag hiány
  • hormonális eltérések
  • gombás betegségek
  • szervezeti gennyes gócok
  • bizonyos gyógyszeres kezelések
  • de sokszor beszélünk idiopátiás, azaz ismeretlen eredetű hajhullásról.

Bármelyik ok áll is azonban a háttérben, a haj megritkulásának közvetlen okozója a hajhagymák anyagcsere zavara, később pusztulása.

Hajhullás kezelése - Drakula - PRP terápia A reklámokban számos csodálatos készítményt kínálnak, amelyek az egészséges osztódásra képes hajhagymák működését segíthetik, azonban a károsodott anyagcseréjűek már nem képesek megfelelően hasznosítani azokat.
A saját vérből előállított PRP bejuttatása a hajas fejbőrbe, a hajhagymák mélységéig, esélyt ad a meglévő hajszálak megerősítésére és a még nem teljesen elpusztult hajhagymák működésének regenerációjára és ezzel a megritkult haj ismételt besűrűsödésére. A „Drakula terápia” során ugyanis koncentráltan juttatjuk a még, vagy működési zavarok miatt átmenetileg inaktív hajhagymák köré a szaporodásukat és működésüket serkentő saját, ún. növekedési faktorokat.

Hajhullás kezelése -
 Drakula terápia - vámpírszérum kezelés A hajhullás, kopaszodás miatt végzett „Drakula” vagy PRP terápia kúra szerű alkalmazásakor belsőleges támogatásként mindig bizonyos vitaminokat, ásványianyagokat ill. aminosavakat és kollagén készítményeket is szükséges szedni. Az eredmény néhány hónapon belül szemmel látható, először lelassul a hajvesztés üteme, majd megjelennek az új hajszálkezdemények.
Az első évben szükséges lehet a kezelést megismételni, utána az egyéni igény és állapot függvényében dönthető el van-e szükség folytatásra.